Bereikbaarheid en omgeving

Het huis is panoramisch gelegen op ongeveer 700 meter boven de zeespiegel in de vallei van de Noveglia in de Gemeente Bardi (Provincie Parma). Het is gemakkelijk per auto bereikbaar. De opritten naar de A15 (Parma en La Spezia) van zowel Fornovo als Borgotaro liggen op circa 45 minuten rijden.

De prachtige eeuwenoude pelgrimsroute de Via degli Abati (van Bobbio naar Pontremoli) loopt vlak langs de molen. Deze pelgrimsroute sluit aan op de bekendere Via Francigena (van Canterbury naar Rome). In de directe omgeving zijn tal van wandelroutes uitgezet en op diverse plekken kan er gezwommen worden in de Ceno. Mountainbiken, paardrijden en kajakken zijn andere veel beoefende sporten in dit gebied.

Het dichtstbijzijnde dorp met basisvoorzieningen ligt op 3 km. Bardi, waar alle voorzieningen te vinden zijn, ligt op 12 km. Bardi wordt gedomineerd door een magnifiek fort. Op donderdag is er markt, er zijn diverse bars en restaurants, winkels, sportfaciliteiten enz. Borgotaro, het hoofdstadje van de streek, ligt op 18 km en heeft ook een station.

Op dagjestrip afstand vind je o.a. het beroemde Cinque Terre (Unesco werelderfgoed), het prachtige Parma met zijn oude paleizen, musea en cultuur, het mondaine La Spezia, maar ook andere beroemde cultuursteden zoals Milaan, Bologna, Lucca en Pisa.

Dichtstbijzijnde vliegvelden zijn: Parma, Pisa en Milaan Linate.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s